Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (MASTER)

Ο ρόλος της κεντρικής συσκευής (master) σε μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση συνοψίζεται στις παρακάτω λειτουργίες:

  • Διαχειρίση των επιμέρους συσκευών της PIDBULL που είναι συνδεδεμένες με τους αντιστροφείς του φ/β σταθμού.
  • Συνεχής μέτρηση και καταγραφή των παραμέτρων λειτουργίας (σε SD card) για λόγους ελέγχου και συντήρησης.
  • Παροχή εφεδρικού συστήματος ασφαλείας με σκοπό την αποκλειστική λειτουργία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κάθε συσκευή της PIDBULL συνδέεται παράλληλα στην υπάρχουσα DC ηλεκτρολογική υποδομή του φωτοβολταϊκού σταθμού, διασφαλίζοντας την πλήρη ανεξαρτησία της από την υπάρχουσα καλωδιακή υποδομή. Με αυτόν τον τρόπο η συσκευή δεν παρεμβάλλεται στη λειτουργία του σταθμού κατά τη διάκρεια της ημέρας, μηδενίζοντας έτσι την πιθανότητα να προκαλέσει οποιαδήποτε δυσλειτουργία στο φωτοβολταϊκό σταθμό κατά τις παραγωγικές ώρες.

Οι συσκευές της PIDBULL σχεδιάστηκαν με κύριο άξονα την αποτελεσματικότητα στην επαναφορά και τη διασφάλιση της παραγωγής στα πρώτερα επίπεδα, πρωτού δηλαδή εκδηλωθεί   το φαινόμενο PID στο φωτοβολταϊκό σταθμό.

Συνδεσμολογία για string inverters

Συνδεσμολογία για κεντρικούς inverters

PLUG AND PLAY

Για την εγκατάσταση της λύσης PIDBULL απαιτείται μόνο μια παροχή ρεύματος καθώς και να γειωθεί η κεντρική συσκευή (master). Το σημαντικό είναι ότι η αρχική παραμετροποίηση θα πρέπει να γίνει μόνο μία φορά στην κεντρική συσκευή (master) και έπειτα οι ρυθμίσεις εγκαθίστανται αυτόματα  στα PIDboxes. Έτσι, σε μεγάλα βιομηχανικά πάρκα με δεκάδες ή εκατοντάδες μετατροπείς  μας δίνεται το πλεονέκτημα, παραμετροποιώντας μόνο τη μια κεντρική συσκευή (master), να εγκαθιστούμε τη λύση της PIDBULL με ταχύτητα και ασφάλεια.

ΕΓKΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ

STEP 1

STEP 2

STEP 3

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ανθεκτικότητα στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV)

Πιστοποίηση IP65 για εξωτερική χρήση

Πιστοποίηση CE

Συμβατότητα με όλους τους μετατροπείς

Ευκολία εγκατάστασης

Ευκολία συντήρησης

pidbox

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες των συσκευών της PIDBULL; Η εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών της Messaritis Ανανεώσιμες  είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσει επιπλέον πληροφορίες.

TOP